Kajak-kenu

Gazsó Dorka bronzérmes az Eb-n

Gazsó Dorka bronzérmes az Eb-n

Bronzérmet nyert vasárnap a Kiss Blanka, Lucz Anna, Csikós Zsóka, Gazsó Alida Dóra összeállítású kajaknégyes 500 méteren a müncheni multisport Eb keretében zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon.

Egy szinte teljesen kicserélődött magyar négyes női állt össze ötszáz méteren, Kiss Blanka, Lucz Anna, Csikós Zsóka, Gazsó Alida Dóra órási csatában, a németeket megelőzve megcsípte a dobogó harmadik fokát. Ezzel a sikerrel tíz olimpiai számból ötben dobogón végeztek a magyarok.

"Én teljesen kihajtottam magam, de mindannyian beletettünk mindent ebbe a négyesbe, úgyhogy nem lehetünk szomorúak, sőt, örülünk neki" - mondta a bronzéremről Kiss Blanka.

"Nem láttam, hogy hányadikok vagyunk, csak, amikor kiértünk, akkor mondták, hogy harmadik, aminek én is nagyon örültem." - csatlakozott az előtte szólóhoz Lucz Anna.

"Negyediknek láttam magunkat - kezdte Csikós Zsóka - mert senki nem örült annyira, úgyhogy én sem. Ez egy megnyert bronz."

Gazsó Alida Dóra az utolsó szó jogán így zárt: "Az utolsó száz méterre nem emlékszem, mert iszonyatosan fájt. Büszke vagyok a lányokra, mert szembe szeles pályán tudtunk egy hajón belül lenni a lengyeleknek - ezt kapitány úrnak is köszönhetjük, mert ő állt ki végig az egység mellett, hogy így indulhassunk, és jó volt ez az egység, úgyhogy köszönjük"

 

Forrás: https://kajakkenusport.hu/hir/magyar-aranyak-az-eb-utolso-napjan-is

KSI logó

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

KSI logo
Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület
1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.