Kajak-kenu

Nem vesz vissza Varga Ádám és Béke Kornél

Nem vesz vissza Varga Ádám és Béke Kornél

A KSI olimpikonjai jelenleg is Sevillában edzőtáboroznak, ahol a korábban már többször említett zordabb időjárási körülményeket végre felváltotta a jó idő. A srácok a tavalyi olimpia ellenére az idei évet sem veszik félvállról, hiszen mindkettőjük előtt már a jövő évi kvótaszerzés lebeg.

„Az edzőtábor előtt három hetet eveztünk otthon, hogy visszarázódjunk, valamint Sevillában is az első héten inkább hosszabb résztávokat, nyolc, tíz és tizenkét perceket eveztünk. – kezdte Béke Kornél. – Most már ahogy haladunk előre, úgy emeljük az iramot, rövidebbek a résztávok, így a technikát is egyre jobban érezzük, és a gyorsaság is kezd visszajönni.”

„Mivel nem megyünk még maximális fordulatszámon, így nem tudjuk egyelőre pontosan milyen formában vagyunk. – tette hozzá Varga Ádám. – Naponta kétszer szállunk vízre, minimum harminc kilométert evezünk, illetve kétnaponta van kondi is. Tényleg nem tudjuk még, hogy milyen állapotban vagyunk, de jól esik gyorsabb iramban evezni, és az óra is jobb időket mutat, mint tavaly ilyenkor.”

 

A két olimpikon edzőjük, Matyus Zsolt vezetésével, valamint csapattársaikkal, Noé Bálinttal, Molnár Péterrel, Vajda Bencével és Fodor Bencével készülnek Sevillában, sőt csatlakoztak hozzájuk a Lágymányosi Spari U23-as versenyzői, valamint Szántói-Szabó Tamás is, így egy igencsak népes közegben zajlanak az edzések. Korábban már írtunk arról, hogy Sevillában a megszokotthoz képest rosszabbak az időjárási viszonyok, ám az elmúlt héten végre javult a helyzet. 

„Az első hét nagyon cudar volt, hideg szél fújt, és sokat esett az eső. Ez egyébként minket nem annyira aggasztott, mivel otthon is sokat edzünk a Nagy-Dunán, ott is nagy hullámok vannak, így inkább csak a hidegebb hőmérséklet volt zavaró. A második héten már újra kisütött a nap, csendesedett a szél is, és végre igazi melegívízi edzőtáborra emlékeztető körülmények vannak. Szerencsére nincs nagy tömeg sem, a vízen délelőtt kifejezetten jó evezni, délután viszont az itt lakó spanyolok is edzenek, illetve a sétahajók miatt felerősödnek a hullámok.” – beszélt a körülményekről Béke Kornél.

A srácok az idei évet sem veszik félvállról, igaz, a májusi világkupákon a tervek szerint nem indulnak, így például az olimpiai ezüstérmes Varga Ádámot is az első válogatón láthatjuk majd idén először versenyezni.

„Sok idő van még addig, és az edzéseken se mentünk még maximális pályát. Az is különbözik az idei év a tavalyitól, hogy most nem egy kvótaszerző versennyel kezdjük a szezont, hanem két válogatóval, így még akkora versenydrukk sincs bennem. Ettől függetlenül ugyanolyan keményen készülünk Kornéllal, nem vehetünk vissza, hiszen szeretnénk ott lenni a jövő évi kvótaszerző versenyeken. Egyelőre csak egyesben edzünk, a párost későbbre tartogatjuk, de itt van velünk Hüttner Csaba felnőtt- és Makrai Csaba kajak utánpótlás szövetségi kapitány is, akik folyamatosan figyelik a teljesítményünket.” – mondta Varga Ádám.

Béke Kornél is nagyon várja már a szezonrajtot, addig is a technikáján szeretne a lehető legtöbbet csiszolni.

„Tavaly ilyenkor már bőven a sebességre mentünk rá, de most, hogy kicsit több időnk van az első versenyig, egyelőre csak arra figyelek, hogy minél jobban berögzüljön a technika. Mire kezdődnek a versenyek, addigra a gyorsaság is meglesz. Nem vehetjük lazábban az idei évet sem, én is

 szeretnék tovább fejlődni, hogy ott lehessek jövőre a kvótaszerző versenyeken. 

– zárta Béke Kornél.

A srácok április 9-én térnek haza Sevillából, és itthon folytatják felkészülésüket.

 

Forrás: Magyar Kajak-kenu Szövetség  - https://kajakkenusport.hu/hir/nem-vesz-vissza-varga-adam-es-beke-kornel?fbclid=IwAR2ueFE_r9cFwlaezOO_Z0rLcWwFpFnU-_uSZucdxi-qQ2JxWNZoSlMAx2I

KSI logó

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

KSI logo
Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület
1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.