Korcsolya

A műkorcsolyázó Ekker Léna megkezdte a szereplést az ifjúsági téli olimpián

A műkorcsolyázó Ekker Léna megkezdte a szereplést az ifjúsági téli olimpián

A műkorcsolyázó Ekker Léna a rövid program után a 15. helyen áll a dél-koreai ifjúsági téli olimpián. Rajta kívül a magyarok közül a vegyes curlingpáros is jégre lépett vasárnap.

Két sportágban szurkolhattunk magyar fiatalnak a dél-koreai ifjúsági téli olimpián vasárnap: egyetlen műkorcsolyázónk, Ekker Léna bemutatta a rövid programját a multisporteseményen.

A KSI versenyzője először korcsolyázott ilyen népes közönség előtt, ám nem illetődött meg, energikus produkcióját pedig 44.93-ra pontozták; a nemzetközi szövetség oldalán található adat alapján ezzel Ekker megjavította az egyéni legjobbját a rövid program tekintetében.

„Olyan érzés volt, mintha álmodnék, ahogy kimentem a jégre, és azt láttam, hogy a lelátó szinte teljesen megtelt emberekkel, extra motivációt éreztem, mert szeretem, amikor ilyen sokan néznek – idézi a fiatalt az olimpia.hu. – Minden negatív érzést ki tudtam zárni, szerintem jól sikerült a rövid programom, és remekül éreztem magam a jégen. Most először korcsolyáztam ilyen nagy versenyen, és boldog vagyok, hogy jó programot tudtam bemutatni.”

A leány műkorcsolyázók kedden mutatják majd be a kűrjüket.

 

Forrás:

https://www.utanpotlassport.hu/2024/01/28/a-mukorcsolyazo-ekker-lena-megkezdte-a-szereplest-az-ifjusagi-teli-olimpian

Fotó: MOB/Szalmás Péter

KSI logó

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

KSI logo
Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület
1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.